Какви грешки допускаме, когато избираме подаръци за мъже?

Какви грешки допускаме, когато избираме подаръци за мъже?

При избора на подаръци за мъже, често допускаме грешки, които правят подаръка ни ненужен, неуместен или тотално разочароващ. Все пак, всеки от нас подхожда към избора на подарък с намерението да зарадва, да трогне и да покаже топлите си чувства. Защо обаче не винаги постигаме желания ефект? Къде бъркаме, когато купуваме подарък за любимия мъж, брат, баща, колега? Нека поразсъждаваме по този въпрос в следващите редове.

Грешка №1: Налагаме своята представа за това от какво се нуждае мъжа

Понякога чрез подаръка се опитваме да контролираме и управляваме живота на мъжа. Това е особено валидно, когато подаръкът се купува за съпруг или син. Решаваме, че е време да изхвърлим любимата му тениска или пижама, която той толкова много обича и купуваме нова, която отговаря изцяло на нашия вкус.

Не се изненадвайте ако не видите грейнало от възторг лице. Мъжете не харесват подаръци, които им налагат чужди възгледи за това как трябва да се обличат и какъв да бъде техният лайфстайл. Ако искате подаръкът ви да предизвика приятни емоции, подарете на мъжа до себе си нещо, свързано с любимото му хоби или моментен интерес.

Грешка №2: Подаряваме нещо, от което мъжът не се нуждае

Ако мъжът, за когото избирате подарък, не е запален кулинар, то пълна загуба на време и пари е да му подарявате готварска престилка, комплект луксозни съдове за готвене или най-новият технологичен хит при готварските уреди. Същото важи и за приборите за барбекю, както и за пикник аксесоарите.

Хубаво е да познавате добре интересите и хобитата на човека, за когото избирате подарък, дори ако това е новият колега, с когото не сте особено близки. Ако въпросният господин е страстен ловец или рибар, можете да изберете полезно приспособление, което ще направи престоя му на открито по-безопасен и комфортен, например мултифункционален инструмент за оцеляване или топла шапка с вграден LED фенер.

Грешка №3: Харчим твърде много пари за човек, който има всичко

Има много мъже, които са реализирали мечтата си за материален просперитет, и могат да си позволят абсолютно всичко, което им е необходимо. Ненужен разход на пари е да се опитвате да подарите на такъв човек нещо, което отговаря на индивидуалния му стил и начин на живот. Най-малкото, този тип господа обичат сами да плащат за скъпите си притежания.

Вместо това, можете да изберете закачлив, забавен и дори супер шантав подарък. В специализираните магазини за подаръци има доста забавни артикули, предназначени да развеселят хората, на които ще бъдат подарени. Хубавото е, че цената им е доста ниска и достъпна дори за хората с по-скромни възможности.

Грешка №4: Не се съобразяваме с възрастта на получателя на подаръка

Възрастта е основна отправна точка, когато избираме подаръци за мъже. Ако искате подаръкът ви да разочарова бъдещия си притежател, подарете му нещо, което е абсолютно неподходящо за неговата възраст. Избягвайте да подарявате сложни електронни джаджи на бащи и дядовци, преминали 60-те. С това само ще ги накарате да се почувстват изостанали от модерните технологии.

Възрастните мъже често заявяват, че нямат нужда от нищо и това е така, доколкото се отнася за материалните неща. В този случай е по-добре да подарите позитивна емоция – забавна игра, която да играете заедно, хубава книга или шегаджийски подарък, който ще направи празника по-весел и приятен за всички.