galaxy s III срещу iPhone 5

Galaxy измести iPhone като най-популярният смартфон в света

Galaxy S III измести iPhone като най-популярният смартфон в света, но до кога?

Загубите за Samsung може да са големи с Apple в съдебната зала, но компанията отбелязва победа на пазара. Samsung Galaxy S III е най-популярният смартфон в света за третото тримесечие на 2012 г., според данни на Strategy Analytics.

Тези данни обаче най-вероятно няма да се задържат за дълго. Докато GS III е на пазара през цялото тримесечие – от 1 юли до 30 септември, iPhone 5 влезе в продажба на 21 септември, само девет дни преди края на тримесечието. Много купувачи на iPhone вероятно са чакали за iPhone 5 и нивата на продажбите със сигурност ще са доста по-високи за четвъртото тримесечие.

Продажбите на iPhone 4S са паднали драстично през второто и третото тримесечие, от 19,4 милиона до 16,2 устройства. Въпреки че, данните на Apple не показват статистики за продажби по модели, Apple бележи голям спад, който дължи на очакването на следващия си модел.

След като iPhone 5 влезе в продажба, обаче, е ясно масовото му търсене. Продажбите достигнаха 6 милиона устройства, което само по себе си представлява 3,6% от световния пазар на смартфони. Това дава значителна преднина на Apple в борбата за пазари, а не трябва да забравяме, че глава надигат и нови играчи като младите тигри Xiaomi и Huawei.

Със сигурност може да кажем, че за потребителите на мобилни технологии и смартфони идват все по-интересни времена и разбира се по-труден избор на желания дивайс.