Как да поправите вратата на хладилника, която не се затваря?

Важно е вратите на хладилника ви да се затварят плътно, защото студеният въздух в уреда трябва да бъде правилно изолиран от външните температури.

Вижте дали предмети блокират вратата

 Прекалено големи или неправилно поставени предмети може да пречат на затварянето на вратата. Опитайте да ги преместите.

 Проверете баланса на уреда

Вратите може да не се затварят правилно, ако уредът ви не е балансиран. Опитайте да го разклатите много бавно, за да проверите дали не е разбалансиран. Ако можете лесно да го бутате от една страна на друга, значи не е правилно балансиран. Можете да го изравните, като завиете крачетата нагоре или надолу, докато се балансира. Имайте предвид, че земята също трябва да е равна. Ако е необходимо, преместете уреда на друго място.

Проверете уплътненията на вратата за пропуски, пукнатини или разкъсвания

Студеният въздух във вашия уред трябва да бъде правилно изолиран от външните температури. Проверете дали има пропуски между уплътнението на вратата и шкафа. Ако откриете такива, регулирайте уплътнението на вратата, като леко го отдръпнете от вратата с помощта на пръстите си. За всички отвори, които продължават да съществуват, може да се наложи да смените уплътнението.

 Проверете за натрупване на замръзване

Проверете фризера си за натрупване на замръзване. Ледът в отделението на фризера може да пречи на затварянето на вратата му. Ако случаят е такъв, ще трябва ръчно да размразите фризерното отделение.

За повече информация относно размразяването на вашия фризер се обърнете към ръководството за потребителя.

Това е основна грижа за вашият фризер, който може да удължи живота на уреда ви и е важно да бъдете внимателни, защото в противен случай, ще се наложи съвсем скоро да сте изправени пред нуждата от покупка на нов.

Източник: ТВ БЪЛГАРИЯ24