Какво да вземете предвид, когато купувате златни и сребърни бижута за подарък?

Какво да вземете предвид, когато купувате златни и сребърни бижута за подарък?

Да подариш изящно златно или сребърно бижу не е нещо необичайно. Тази практика датира от векове, а подаръкът се смята за върховен жест на внимание. Въпреки това, все още има хора, които никога не са купували златна или сребърна бижутерия – не и за подарък. Настоящият материал е предназначен именно за тях. С него целим да им помогнем да избегнат вероятните грешки и да изберат качествено бижу, което ще стопли сърцето на бъдещия си притежател.

От къде да купувате златни и сребърни бижута?

Физически бижутерийни магазини има в изобилие, но те са позиционирани главно в големите градове и по морските ни курорти. Ако живеете в малко населено място или нямате време да посещавате на място подобни търговски обекти, Интернет може да бъде добра алтернатива, но той крие и не малко рискове.

Предимствата на онлайн пазаруването на подаръци са безспорни. Този метод пести време и всички съпътстващи неудобства, характерни за посещението на място. В глобалната мрежа обаче е по-лесно да ви измамят, затова пазарувайте накити само от сайтовете на утвърдени бижутерии или от популярни магазини за подаръци.

Едно отлично място за покупка на златно или сребърно бижу е онлайн магазин Бебе Букет. Това е специализиран сайт за луксозни подаръчни стоки, в който ще откриете невероятен избор от висококачествени златни и сребърни накити за мъже, жени и деца. Нещо повече, някои от изделията подлежат на гравиране – услуга, която фирмата предлага на много достъпна цена.

Кои са важните характеристики на едно златно/сребърно бижу?

Ако вече сте намерили идеалното място за покупка на подарък – бижу, трябва да направите избора си, като използвате за отправна точка най-важните характеристики на този тип продукти. На първо място е чистотата на сплавта. В бижутерията се прилага стандарт, според който, чистите сребърни изделия са обозначени като проба 925.

Пробата обозначава, че съдържанието на чистото сребро в сплавта е 92,5%, а останалата малка част са примеси, чиято задача е да придадат твърдост и ковкост на мекия по начало метал. Когато избирате между бижута от сребро, обезателно обърнете внимание на пробата. Ако този показател липсва, има голяма вероятност накитът да е само посребрен.

При златото стандартът е 14 карата проба 585. Пробата показва, че съдържанието на чистото злато в сплавта е 58,5%. Тук примесите са по-голям процент, отколкото при среброто, но чистотата е достатъчно висока. 18-каратово злато обикновено се използва само като покритие, така че накит с такива характеристики може да е не златен, а позлатен.

Изисквайте нужните документи!

Законовата уредба, разглеждаща търговията с благородни метали, задължава всеки търговец да предоставя сертификат за произход и качество. Този документ ви дава увереност, че закупувате автентично бижу от благороден метал. Магазините, които извършват търговска дейност според регламента, винаги доставят ювелирните изделия придружени от сертификат.

Струва си да бъдете изключително внимателни, когато купувате бижута от злато или сребро. Всяка възможна измама е свързана с ненужни финансови разходи, но също и с голяма доза разочарование. Разочарование не само за вас, като измамен купувач, но и за човека, за когото е било предназначен подаръкът. В най-лошия случай репутацията ви може сериозно да пострада.

Baby Bouquet е сред магазините, от които можете да пазарувате висококачествена бижутерия, без никакви притеснения.