Няколко причини, поради които трябва да носите сребърни обеци

Няколко причини, поради които трябва да носите сребърни обеци

Ако се колебаете дали да се сдобиете с нови сребърни обеци, сте попаднали на правилното място. Достатъчно е само да разгледате някой онлайн магазин за сребърни бижута 925, за да харесате някой модел за себе си. Но, истината е, че носенето на сребърни обеци има много предимства и ще ги разгледаме в тази статия.

Какво е стерлингово сребро?

Известен още като сребро проба 925, този материал е най-често срещаният, когато става въпрос за сребърни бижута. То се състои от 92,5% чисто сребро и 7,5% други материали, най-често мед. Стерлинговото сребро и гъвкаво, което позволява от него да се създават истински шедьоври, а в същото време, е издръжлив във времето и слабо податлив на различни външни влияния. Ето защо, то се използва в масовата бижутерия.

Ползи за организма

Среброто е естествен елемент, който има много ползи за тялото. Помага за укрепване на имунната ви система и е отличен за предотвратяване на инфекции. Много хора също откриват, че носенето на сребърни бижута подобрява цялостното им здраве.

Няколко причини, поради които трябва да носите сребърни обеци - ползи

Среброто има естествени антибактериални свойства, които могат да убиват бактерии и вируси. Освен това металът е хипоалергенен и не предизвиква алергии при повечето хора. Въпреки тези свойства, някои хора са алергични към метала, така че е важно да се уверите, че нямате алергия към сребро, преди да се опитате да носите точно този материал.

Други ползи

Освен ползите за здравето, носенето на сребро може да осигури и естетическа стойност. Много култури са използвали сребро за орнаменти и декор от векове и то може да се намери дори в редица медицински инструменти.

Използването на сребро за късмет е обичайна практика сред индусите. През Средновековието е бил широко използван за декорация и в контейнери за храна, за борба с вирусите. Днес се използва широко в бижута, пречистване на вода и хранителни добавки..

Въпреки че има някои недоказани ползи за здравето от използването на сребро, ползите са повече от достатъчни, за да ви убедят да опитате. За щастие намирането на висококачествени сребърни бижута е лесно.

Няколко причини, поради които трябва да носите сребърни обеци - промяна на лицето

Как сребърните обеци променят лицето?

Това е въпрос, който много хора си задават и няма прост отговор. Истината е, че сребърните обеци могат да променят лицето по много различни начини – някои добри, други лоши. Като за начало сребърните обеци могат да направят лицето да изглежда по-изтънчено и елегантно. Те също могат да добавят нотка блясък и изтънченост. Всичко зависи от това как се носят и какъв тип обеци са. Най-общо казано, малките, деликатни сребърни обеци обикновено са по-привлекателни от големите, масивни. И ако се притеснявате да не изглеждате прекалено груби или студени, опитайте да носите сребърните си обеци с по-меки и по-женствени дрехи. Една красива рокля или блуза ще помогне да се компенсира потенциално тежкият ефект на среброто.