Съвети от професионалисти: Как да се подготвим за ремонт

Как правилно да организираме работата и да превърнем ремонта в събитие, което ще ни донесе добри резултати и ще създаде приятни емоции.

Съвет № 1: Не се опитвайте да разширявате съществуващото пространство:

Обективно оценете обекта, който планирате да ремонтирате. Много често професионалистите попадат в ситуация, когато клиент иска да разшири съществуващите си квадратни метри и да превърне едностаен апартамент в двустаен, от двустаен в тристаен и така до безкрай.

Дори един много добър дизайнер или архитект не винаги е в състояние да избута стените на вашия апартамент, като на магия. Ето защо, дори на етапа на закупуване на апартамент, е препоръчително да се консултирате със специалист и да разберете за възможностите за преустройство на апартамента.

Съвет № 2: Планирайте електричеството:

В много от случаите една стая ще изисква повече изходи от първоначално планираните. Необходимо е да се помисли за височината и местоположението на превключвателите и то поне два пъти: на етапа на идеята и на етапа на поръчка на мебели. В противен случай може да има проблеми с подреждането на мебелите.

Съвет № 3: Доверете се на професионалистите:

За тези, които правят домашен ремонт сами, препоръчваме да не навлизат в нюансите на строителството. Оставете избора на профил за гипсокартон, правилната отвертка и технологията за подова замазка на строителите. Спестете си нервите, добавете 20% към бюджета си за ремонт и намерете перфектният екип, а вие се погрижете за това, което наистина ви тревожи – уюта на вашия дом.

Съвет № 4: Поръчайте 3D визуализация:

Често, опитвайки да се спестят пари се отказва услуга за създаване на 3D визуализация на бъдещ проект. Това е фундаментално погрешно: тя е тази, която ще ви позволи да видите точно резултата. Ако е необходимо, можете да направите корекции преди да започне работа, за да избегнете преработката в бъдеще.

Тук е необходимо да се направи уточнение, че не всички дизайнери са еднакво добри в работата си. Както във всяка друга професия, има много неквалифицирани хора. Много е важно да намерите точния човек.