Избор на автосервиз

Избор на автосервиз

Автосервизите в страната ни са толкова много, че когато ни се наложи да потърсим услугите на някой сервиз, това може да се окаже доста голям проблем. Обикновено всеки от нас, който притежава автомобил вече се е насочил към определен автосервиз, който да отремонтира колата му с качествени и надеждни авточасти в случай на нужда, но има и такива, които всеки път разчитат на посещение в различни автосервизи, търсейки най – подходящия за тях и техния автомобил.

Ако и вие все още се лутате и не можете да решите на кой от многобройните автосервизи да се доверите или пък сте далеч от дома и не знаете към кой сервиз да се обърнете, тогава е добре да следвате някой прости правила, които ще са ви от полза преди да посетите автосервиз.

Избор на доверен автосервиз

Никога не се доверявайте на първия ви попаднал автосервиз, който ви се изпречи пред погледа. Не казвам, че няма да попаднете на добър, но шансът е много минимален. Разгледайте офертите на различните автоработилници или официални сервизи, които рекламират своите услуги в интернет, поразпитайте приятели, познати и едва тогава се насочете към някой от тях.

Преди да оставите автомобила си на ремонт се уверете, че автосервиза е лицензиран да извършва такъв вид дейност, за да не се окаже, че сте попаднали на дилетанти, които няма да си свършат добре работата.

Не оставяйте колата си за ремонт преди да се разгледали ценоразписа на извършваните услуги и преди да сте ги сравнили с цените на други автосервизи. Понякога за един вид услуга цената в различните автосервизи е фрапиращо голяма.

Обсъдете с механика, какви авточасти възнамерява да закупи и смени. На пазара се продават най-различни по качество и цена авточасти. Например автомобилните свещи за конкретния модел кола могат да варират с над 100% разлика в цената. Консултирайте се, коя част е съвместима по каталог с вашия автомобил и е най-изгодна като цена и качество.

Контролирайте ремонта като не позволявайте да се подменят авточасти, без да сте уведомени и без да сте дали съгласието си за това.

Не се съгласявайте с всичко, което ви предложат в автосервиза, но и не поставяйте ваши предварителни диагнози – изслушайте предложенията на служителите в сервиза, тъй като те знаят, как да ви помогнат най–добре.