Избор на подходящи автомобилни гуми

Шофьорите са задължени да се грижат за изправността на автомобилите си. Така гарантират здравето и живота на всички на пътя. Освен грижата за всички авточасти и консумативи като масла, антифриз, износващи се части на автомобила, никак не е маловажно и състоянието на гумите.

Качествените гуми гарантират стабилността на автомобила на пътя. Не трябва да се прави компромис с този детайл тъй като некачествената гума може да се окаже предпоставка за пътно транспортно произшествие и да коства живота на мнозина. Компетентните органи съветват да карате автомобила си с подходящи качествени гуми.

Не се подлъгвайте по съмнителни промоции, а се доверете на авторитетен магазин за най-качествени и на добри цени автогуми и други авточасти.

След консултация в магазина за автомобилни гуми ще ви предложат най-подходящия модел за вашата кола и за сезона, в който смятате да ги използвате.

Преди да пристъпите към покупка, трябва да се запознаете подробно с всички изисквания на контролните органи, както и изискванията на производителите на автомобила. Дори и да са качествени гумите, на които сте се спрели, ако не са подходящи за вашия автомобил, няма как да изпитате удоволствие и сигурност при шофиране или возене.

При избор на гуми, важни са показателите за товароносимост и стабилизиране. С подходящите гуми ще можете да разчитате на стабилност при неравности или навлизане в завои. Добрите гуми са решаващи за стабилността на колата на мокра настилка, на лед или при висока скорост.

Не е задължително гумите да са много скъпи, за да са качествени. Избирайте на база характеристиките, които има конкретния модел.

Не се изкушавайте да купите един комплект скъпи гуми и да карате с тях и през зимата, и през лятото. За всеки сезон си има гуми със специфична показатели, които гарантират безопасност за конкретните метеорологични условия и температури. В противен случай, ще сте истински късметлии, ако се разминете без инцидент.

Ако не сте сигурни в избора си, консултирайте се със специалист.