Как мога да персонализирам малката си баня?

Една малка баня може да бъде трудна за редизайн и още по-трудна за персонализиране. Но с правилния избор на дизайн и материали, е възможно да създадете малка баня, която е едновременно стилна и функционална. Независимо дали искате да направите някои бързи промени или да започнете от нулата с пълен ремонт, ето няколко идеи как да го направите. От избора на правилните тела – до добавянето на декоративни елементи, ние ще проучим как дизайнът на малка баня, може да бъде направен по-лесен и по-приятен. Така че, ако търсите начини да накарате вашето пространство да заблести, прочетете нататък!

Съвети за пестене на място

Може би се чудите как можете да се възползвате максимално от пространството, което имате. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да увеличите максимално вашето пространство:

 • Използвайте ъглова мивка, за да спестите място.
 • Използвайте подходяща структура за вграждане
 • Инсталирайте плаващ рафт над тоалетната, за да създадете допълнително място за съхранение.
 • Добавете кукички на гърба на вратата за кърпи или халати.
 • Използвайте тесен шкаф или рафт за съхранение на тоалетни принадлежности и други артикули.
 • Закачете огледало на стената, за да отразява светлината и стаята да изглежда по-голяма.
 • Използвайте светли цветове, когато боядисвате или декорирате, за да изглежда стаята по-просторна.
 • Поддържайте пода чист и лъскав, за да отворите пространството.
 • Добавете батерия за баня, за да я държи винаги с чувство на уют.

Персонализиране според вашите нужди

Има няколко неща, които можете да направите, за да персонализирате малката си баня според вашите нужди. Първо, можете да изберете правилните тела и фитинги. Второ, можете да използвате техники за спестяване на място. И трето, можете да добавите решения за съхранение.

Когато става въпрос за приспособления и фитинги, трябва да помислите какво използвате най-много. Например, ако обичате да се къпете дълго, тогава душ слушалка с множество настройки би била добър избор. Ако предпочитате вани, тогава ваната с крачета би била добър вариант. Трябва също така да помислите какъв вид мивка ще работи най-добре за вашите нужди.

Когато става въпрос за техники за пестене на място, има няколко неща, които можете да направите. Първо, можете да инсталирате ъглова мивка. Това ще освободи малко място в банята ви, за да се движите по-лесно. Второ, можете да използвате рафтове вместо шкафове. Това също ще ви помогне да освободите малко място в банята. Трето, можете да окачите закачалки за кърпи на гърба на вратата. Това ще ви даде повече място за други неща във вашата баня, като тоалетни принадлежности и почистващи препарати.

И накрая, когато става въпрос за решения за съхранение, има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите максимално пространството в малката си баня. Първо, можете да инсталирате рафтове над тоалетната или над мивката. Това ще ви даде допълнително пространство.

Съвети как да направите вашата малка баня да изглежда по-голяма

 • Използвайте светли цветове по стените и тавана. Това ще направи стаята по-светла и по-отворена.
 • Използвайте малък килим, за да очертаете пространството. Това ще направи стаята да се чувства по-голяма и по-уютна.
 • Добавяне на огледало. Огледалата отразяват светлината и правят пространството по-голямо.
 • Закачете завеса за душ или закачалка за кърпи по-високо на стената. Това ще създаде илюзията за по-високи тавани и повече пространство.