Ключове за декорация на колониални стаи

 Декорирането на домовете ни винаги е приключение, в което много хора се стремят да създадат идеалното място за почивка и отдих. За тази цел ние следваме тенденциите, които социалната динамика налага и в областта на декорацията, опитвайки се да се приспособим към тази, която най-добре отговаря на нашите нужди и вкусове.

Има много декоративни стилове за стаите на нашите къщи, някои по-традиционни и прости, други по-модерни и футуристични, но всички с цел да бъдат приятни за окото и полезни за нашите цели.

 Материалите за използване

Основното нещо по отношение на материалите за създаване на колониален стил е да се търсят такива, които допринасят за предаване на идеята за естественост . За тази цел дървото е идеалният елемент за нашите цели, така че трябва да бъде главният герой на нашата декорация.

За да допълним ефекта му, можем да използваме стомана, камък или закалено стъкло , които също осигуряват този естествен щрих, като същевременно добавят известен модерен вид. Можем да оставим традиционното ръководство на някои декоративни елементи от ракита, ратан или бамбук.

Препоръчителни цветове

Разбира се, цветовете също трябва да отдават почит на естественото усещане за колониалния стил. Идеалните биха били всички онези, които принадлежат към спектъра на възможните цветове на природата, които са възможно най-близки до тона на дървото.

Поради тази причина тези кафяви и/или охра цветове са полезни за този тип декорация, особено в комбинация с неутрални цветове като бежово, сиво или бяло, които биха донесли известна доза елегантност. 

Магазин за мебели

 Мебели и декоративни аксесоари

Трябва да включите във вашата всекидневна тези мебели, които спомагат за укрепването на идеята за класика и/или традиция, но също така добавят модерност към стаята. По същия начин можете да използвате собствена част от външната мебел, като хамак или градински стол, което ще подсили идеята за естественост и ще оживи стаята като цяло. Ще видите как тези мебели могат да постигнат неописуем визуален ефект.     

За да допълните ефекта на обзавеждането, можете да се възползвате от използването на различни аксесоари, които идеално отговарят на стила, който търсите. Те ще играят много важна роля във вашата всекидневна, защото ще осигурят топъл, приятен и естествен вид.

 Тези, които най-добре се съчетават с този стил, са класическите декоративни елементи, които съдържат частица история . Възползвайте се от мистиката на класически куфари, куфари, полилеи, килими и/или японски изрязани панели или паравани, които можете да използвате, за да разграничите някои зони в стаята или да маркирате границите на самата стая.   

Ако искате да добавите нотка екзотика към хола си, използвайте аксесоари като рамки, кристали, седефени плафониери, керамични декорации, рафтове или просто някаква странна свещ. Можете също така да направите снимка или портрет в сепия, които ще придадат на хола ви по-интересен вид.