рентгенова снимка

12 удивителни неща, заседнали в човешкото тяло!

Няма нищо по-интересно от рентгеновите снимки – гвоздей в главата, граната в крака, трилитрова банка в ан*са… Ето списък с най-впечатляващите предмети, откривани във вътрешността на хомо сапиенса. И както се казва – НЕ правете това у дома.

Пирон в главата

Южна Африка. Дечица очевидно си играят на „гестапо“ в мазето. От всички нещастни случаи, свързани с пистолети за пирони, този е най-щастливият – гвоздеят пробива тиквата и излиза под бузата. Вярно – клепачът и гърлото на деветгодишния Терънс Миена са за ремонт, но лекарите успяват да спасят и живота, и зрението му.

Безопасна игла

Няма как да ти предложим хипотеза за причините, поради които човек поглъща безопасна игла – а историята също мълчи по въпроса. На самоубийство не прилича. На развлечение – същата работа. По-скоро го приемаме за случайност – но отваряме задължителна скоба. Винаги, когато тръгваш да шиеш, да ковеш пирони или да ловиш риба, дори и двете ти ръце да са заети, недей да поставяш в устата си безопасни игли, гвоздеи и кукички. Ясно, че докторите ще извършат чудеса от храброст, за да те спасят – но те си имат достатъчно работа, както ще се убедиш от следващите редове.

Буркан със зимнина

Значи – на твоето внимание представяме рентгенова снимка на буркан, заседнал в ректума на мъж на почтена възраст. По думите на очевидци дядката дълго време страдал от запек, но накрая намерил изход – и пробвал да разшири диаметъра на същия тоя изход с подръчни средства. Единствено бързата реакция на медицинските лица спасява мъжа (и компота). Бурканът отива в ръцете на местен негнуслив стъклар.

Рибена кост

Задавянето от рибени кости е широко разпространено забавление в Англия и други културни държави, в които е прието да се яде с нож и вилица, вместо с ръце. Съвет? Маниерите на маса са отживелица – и дори водят до опасност от смърт.

Сиамски близнаци

Сестрите Моуът се появяват на белия свят през септември 2002-а, след като преди това се оказват буквално запоени за гръбначния стълб на родилката. Първоначално лекарите решават да режат отпред и цъкат с език – след това три пъти мерят, веднъж кълцат, и в крайна сметка вадят Еман и Санчия, които понастоящем са съвършено самостоятелни и независими момиченца.

Седеминчов вибратор

Извлечен от аналното отверстие на 35-годишен американец. Очевидно това е любимият му цвят. Също – любимият му размер. Ем влиза, ем излиза. Понякога – не и без лекарска помощ. Граждани! Млади, здрави мъже, преминали военна служба! Министерството на здравеопазването още веднъж предупреждава: използвайте анала си единствено по предназначение!

Ключ в стомаха

Да скриеш ключа от входната врата под изтривалката е признак на липса на креативност. Можеш ли изобщо да се сетиш за по-сигурно място от собственото си шкембе? За щастие на постмодерния Буратино, докторите намират парчето желязо вътре в него – и му препоръчват пюре от сини сливи плюс абонамент за СОТ.

Граната

Е те тука няма нищо смешно. 20-годишният Андрей Чебодаев, служил в Чечня, се оказва щастливец – граната го резва директно в крака, но отказва да се взриви. Няма как да не отдадем дължимото на хирурзите/сапьори от болницата в Уляновск, които хем съумяват да извадят снаряда, хем да не го възпламенят.

Сачми

Всички знаем старата максима, че незаредената пушка пука един път годишно – пък заредената стреля доста по-често, я по дивеч, я по колега ловец. Ужасната трагедия се разиграва по време на ловен сезон в родината на Шерлок Холмс. Пукалото пада от рамото на местен опитен авджия и директно го целва в главата. Белите точици, които виждаш на снимката, са сачми – извадени посредством деликатна и мъчителна операция.

Радиолампа

„Абе, като пръцкам, пускам неонов оттенък…“ Вероятно с такова оплакване се обръща към джипито си жален господин, незнайно как озовал се с крушка в гъ*а. Сръчните (и навикнали на всякакви изненади) лекари съумяват да извадят осветителното тяло, след което го конфискуват за целите на здравната каса.

Нож

Тривиално, викаш – но тук ситуацията е бая неприятна. Случката се разиграва в пуст влаков вагон, където маниак-психопат напада 28-годишна жена и й забучва дълга ножка в главата. Тя обаче не се дава – остава в пълно съзнание и се съпротивлява. Дори сама се откарва до болницата, където я оперират и я пускат по живо, по здраво, макар и с леко нарушено периферно зрение.

Нож в куче

Млад и достатъчно тъп британски ротвайлер пробва да глътне дълъг нож – и успява! За негово щастие ветеринарите оборват всички закони на Дарвин и вадят острието от корема на бау-бау. Поуката? Ако случайно те нападне ротвайлер, не се отбранявай с хладно оръжие – няма да помогне! Пробвай чадър или маркуч.

Лъжичка и бръснач

Ето затова наркоманията се препоръчва само на професионалисти! Явно вдъхновен от хероиновите истории на музикалните си идоли, млад американец решава да си причини доза, но обърква инструкциите и гълта хем лъжичката, хем бръснача. Хирурзите го спасяват – и дори му връщат предметите, със здраве да си ги ползува.

Значка

Щом бившият президент на Щатите Джордж Буш отвреме на време се дави до безсъзнание с невинни соленки, какво остава за редовия тъп тексасец? Ясно, че реднеците гълтат всичко, квото им попадне – включително метално зайче-скиор. Очевидната идея да го пусне да слаломира през червата не се осъществява, заяц се заклещва, но докторите спасяват и двамата спортисти.

Писалка

Поредният мъж, решил да разнообрази сексуалния си живот с помощта на предмет от ежедневна употреба, забит в изхода на алтер-егото. Кво толко, викаш – влизането е безплатно, излизането – за сметка на медицинската застраховка.