Защо добре подбраният бански костюм е толкова важен?

Много ръководства се занимават с това как правилно да изберете дрехи за фигурата. Не по-малко важно е бельото и банските. Първият присъства под дрехите и определя как изглежда стайлингът. Банският костюм е основното облекло по време на почивки на море и дни прекарани на басейн.

Всяка година изборът на правилния бански държи повечето жени будни през нощта. Това е единственото оскъдно облекло, което носим на обществени места. В него всяка жена трябва да се чувства красива и най-вече комфортно.

Видове дамски бански костюми

На пазара се предлагат няколко вида повече или по-малко изградени бански костюми – от класически бикини до цели бански костюми . С възрастта, когато кожата започне да увисва, трябва да покривате все повече и повече от тялото си и да избирате костюми, които позволяват това.

Класическите бикини се състоят от горна и долна част, свързани с тънки връзки. Чашите са оформени като триъгълници. Този модел е доста взискателен, тъй като не може да поддържа голям бюст. Освен това няма да увеличи оптически малкия. В допълнение, някои стилове сутиени се движат около гърдите. Ето защо, носенето им се препоръчва за момичета с идеални пропорции.

При бикините с халтер сутиенът също се завързва около врата, но самите презрамки са много по-широки, благодарение на което поддържат по-добре бюста. Това облекло оптически ще отслаби раменете ви.

Един от най-проблемните стилове са бикините бандо (френско бандо). Предлага се във версия без презрамки или с връв, минаваща от гръдната кост и завързана около врата. Няма банели. Неблагодарен модел, който лесно се смъква, независимо от размера на бюста. Трябва да имате твърди гърди и широка талия, за да носите този костюм. В противен случай горната и долната част на силуета ще се слеят в едно.

В случай на малки и средни гърди бралет – сутиен, изработен от триъгълници с прости презрамки на раменете – ще бъде перфектен. По-големият бюст ще се чувства добре в балконет. Той е част от костюм, който наподобява класически сутиен и ефективно поддържа гърдите.

Дамите с фигура на ябълка ще изглеждат добре в танкини , които не само ще прикрият изпъкналия корем, но и ще позволят свободата, която се получава при костюмите от една част. Идеален е за жени, които са преживели бременност и се борят с проблема със стрии по корема.

Когато избирате костюм, обърнете внимание на формата на бикините. Късите панталони и боксерките (наричани още хипстърски) ще скъсят оптически краката и ще удължат талията. Така че те ще бъдат добри за жени с къс торс.

Високите слипове ви позволяват да прикриете корема. Идеални са за хора с широк ханш. Те са много по-лоши за ниските жени – изглеждат твърде просторни.

За да удължите оптически краката си, изберете класически долнища на бикини с шнур. Те обаче са подходящи само за жени с плосък корем.

Последният тип гащички, използвани в носиите, е скритини – комбинация от гащички и пола. Това е кройка, която успешно ще скрие ханша. Работи за всички типове тяло с изключение на един. Точно като шорти и боксерки, няма да е идеален модел за ниски жени.

Интересно решение са монокините . Предлага се в безброй форми, така че лесно можете да намерите модел, който ви подхожда. Собствениците на по-големи гърди трябва да търсят модел с твърда горна част.

И костюмите от една част, и гащичките с костюми от две части могат да бъдат с деколте или високо. Първите са предназначени за слаби хора в долните части на фигурата. И високо разкроени кройки – за дами със заоблени крака и ханш. Ако някои части от тялото ви са особено трудни за вас, покрийте ги с парео .

Десените и апликациите също са важни при избора на дамски бански. Те трябва да са на места, които искате да увеличите визуално. Ако имате малки гърди, носете сутиени с волани и флорални апликации. Слабите дами трябва да избират костюми с по-дребни шарки, по-пълните – с по-едри. Размерът на шарките трябва да е пропорционален на размера на тялото.